• نام محصول: عصاره مازو پودری
  • نام علمی محصول: Quercus Infectoria
  • نام انگلیسی: Aleppe Oak
  • نام ماده موثره: Tannin
  • نام های دیگر این محصول: گال بلوط, موجوپال, منجاکانی, مازوج
  • درصد خلوص: 2% تا 100%
  • روش آنالیز: HPLC – UV
  • رنگ: قهوه ای روشن
  • خواص: درمان بواسیر، رفع بوی بد دهان، ضد اسهال، تقویت لثه، بهبود زخم ها، درمان سوختگی

برای سفارش این محصول با شماره 09380923293 تماس بگیرید.

عصاره مازو پودری (Aléppe Oak Gall Extract)، از گُر‌ه‌هایی (galls) ساخته‌شده‌است. که روی شاخه‌های بلوط آلپو (Quercus infectoria) شکل می‌گیرند. این ماده به‌صورت پودری روشن و بی‌بو است و بیش از 50–70٪ تانن دارد. به‌ویژه گالو‑تانین‌های محلول در آب که به‌عنوان تثبیت‌کننده رنگ در رنگرزی پارچه‌های سلولزی (مانند پنبه یا ابریشم) کاربرد دارد. این عصاره گیاهی برای افزایش ثبات نوری رنگ‌ها، ایجاد رنگ‌های تیره در حضور سولفات آهن، دباغی چرم، تهیه مرکب جوهری سیاه (Ink) استفاده میشود. در آزمایش‌های میکروسکوپی مانند ایمونوسیتوشیمی (colloidal gold sols) نیز کاربرد دارد.

کاربرد عصاره مازو پودری در صنایع دارویی

عصاره مازو پودری (Quercus infectoria gall extract) حاوی 50–70٪ تانن‌های هیدرولیزشونده مانند گالیک و الاژیک اسید است که از گال‌های روی شاخه‌های بلوط آلپو استخراج می‌شود. این عصاره دارای خواص ضدباکتری، ضدقارچ، ضدالتهاب، آنتی‌اکسیدان و ضدهموراژیک است. مانند عصاره زردچوبه در طب سنتی و داروسازی مدرن کاربردهای زیادی دارد. به‌عنوان عامل ضدعفونی، آسترنژانت، ضد اسهال، ترمیم‌زخم و محافظ کبد استفاده میشود.

  • کنترل عفونت‌های میکروبی و قارچی: عصاره گال بلوط علیه باکتری‌های پاتوژن همچون E. coli, S. aureus, P. aeruginosa و قارچ Candida albicans بسیار مؤثر است. حتی در محلول 1٪ قادر به نابودی کامل برخی گونه‌ها در کمتر از 60 دقیقه است.
  • بهبود زخم و ترمیم: در مدل‌های حیوانی (موش دیابتی)، استعمال موضعی عصاره مازو پودری موجب افزایش تولید کلاژن، کاهش التهاب و پروکسیداسیون و تسریع التیام زخم‌هاست.
  • خواص ضدالتهاب و آنتی‌اکسیدانی: ترکیبات فنولیک عصاره گال بلوط باعث کاهش نشانگرهای التهابی مانند TNF‑α و IL‑6 و محافظت در برابر آسیب اکسیدатив می‌شود.
  • محافظت کبدی و کاهش لیپید: در مدل‌های حیوانی درمان با عصاره مازو پودری (250 mg/kg/day) باعث کاهش اثرات سمّی استامینوفن، کاهش استرس اکسیداتیو، تعادل شاخص‌های لیپیدی و ترمیم فعالیت کبدی است.
  • ضد دیس‌بیوس‌های گوارشی و خونریزی‌های داخلی: در طب سنتی برای درمان اسهال، دیسانتری، خونریزی‌های داخلی (مانند بواسیر، سپروس، لکوره و دیس‌منوره) و عفونت‌های دستگاه گوارش مورد استفاده قرار گرفت.
  • استفاده در فرموله کردن داروهای ضدعفونی و به‌صورت حامل نانوپارتیکل: عصاره مازو پودری همراه با نانوذرات نقره یا مس در ژل‌های دهانی برای درمان زخم و عفونت‌های دهانی فرموله شد که اثر ضدباکتری آن تقویت‌شده است.

ویژگی های ترکیبات فعال (ماده موثره) عصاره گال بلوط

  • تانن‌های هیدرولیزشونده (بیش از 50–70٪): شامل گالوتانین‌ها مانند تانیک اسید هستند که منبع اصلی فعالیت‌های دارویی عصاره مازو پودری محسوب می‌شوند.
  • اسید گالیک آزاد (حدود 2–4٪): یک فنول ارگانیک با خاصیت آنتی‌اکسیدانی، ضدباکتریایی و ضدتومور گزارش‌شده است.
  • اسید الاژیک (حدود 2٪): یک اسید فنولیکی با فعالیت ضدپلاسمودیال، آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی مؤثر گزارش گردیده است.
  • گالوئیل‌گلوکز‌ها (مانند 1,3,6-tris‑o‑galloyl‑β‑d‑glucose و 1‑O,6‑O‑digalloyl‑β‑d‑glucose): تانن‌های پیچیده‌ای که در مطالعات HPLC/LC‑MS به‌عنوان ترکیبات غالب تشخیص دادند. به فعالیت ضدمالاریا و ضدباکتری نسبت داده شده‌اند.
  • فلاونوئیدها (مانند کورستین، روتین، نارینگین، amentoflavone و isocryptomerin): مقادیر کمتری دارند (~1–2٪) اما فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و ضدمصرف گلوکز (ضد دیابتی) از آن‌ها در عصاره مازو پودری یافت میشود.
  • تری‌ترپنوئیدها و استرول‌ها (مانند β‑sitosterol و roburic acid): عموماً در مقادیر کم یافت می‌شوند. و نقش در فعالیت ضدالتهابی، محافظت کبدی و اثرات ضدتوموری از طریق مسیر NF‑κB دارند.

این ترکیبات فعال متنوع، عصاره مازو پودری را به یک ماده دارویی با طیف گسترده از خواص بیولوژیکی تبدیل میکند. که در مطالعات متعدد از جمله ضدباکتری، ضدقارچ، ضدویروس، ضدپلاسمودیال، محافظت کبدی، و اثرات ضدالتهابی و ضدسرطان مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

کاربرد عصاره مازو پودری در صنعت آرایشی و بهداشتی

عصاره مازو پودری (عصاره گال آلپو) یک عصاره گیاهی بسیار غنی از تانن و اسیدهای فنولیک مانند اسید گالیک و الاژیک است. این ترکیبات به‌خاطر خواص قابض (astringent)، کنترل‌کننده چربی، آنتی‌اکسیدان و شرایط‌دهنده‌ی پوست، در انواع فرمولاسیون‌های پوستی استفاده می‌شوند. در صنعت آرایشی، عصاره رزماری نیز استفاده میشود. اما عصاره گال بلوط عمدتاً در محصولات ضدآکنه، ضدپیری، پاک‌سازی و تونرها به کار می‌رود.

  • کاهش چربی پوست (Anti-sebum) – تانن‌های موجود در عصاره مازو پودری می‌توانند تولید سبوم را مهار و ظاهر پوست چرب را کنترل کنند. مناسب برای پوست‌های چرب و مستعد جوش.
  • اثر قابض (Asstringent) – عصاره مازو پودری با انقباض بافت پوست کمک می‌کند تا منافذ پوست کوچک‌تر به نظر برسند. و احساس سفتی و پالایش پوست افزایش یابد.
  • خاصیت آنتی‌اکسیدانی – اسیدهای فنولیک قوی مانند اسید گالیک و تانن‌ها رادیکال‌های آزاد را خنثی کرده، به جلوگیری از پیر شدن زودرس پوست کمک می‌کنند.
  • تأثیر تونیک‌کننده (Tonic / Skin conditioning) – عصاره مازو پودری با ایجاد حس تازگی و تعادل در پوست، به تنطیم وضعیت ظاهری پوست کمک می‌کند و موجب بهبود حالت کلی آن می‌شود.
  • خواص ضدباکتریایی و ضدآکنه – تانن‌ها خاصیت ضدمیکروبی دارند و در فرمولاسیون‌های ضد جوش و تونرهای پاک‌کننده پوست‌های مستعد آکنه قابل استفاده‌اند .
  • محافظت در برابر پیری و بازسازی پوست (Anti-aging / Wound healing) – مطالعات روی حیوانات و ترکیب‌های امولسیونی نشان داده‌اند که عصاره مازو پودری می‌تواند به افزایش الاستیسیته، رطوبت و بهبود زخم سطحی کمک کند و فرمول‌شدن آن در کرم‌های ضدپیری و مراقبتی کاربرد دارد.

بخش‌های اصلی گیاه گال بلوط در استخراج عصاره

  • شاخه‌ها و شاخه‌های جوان (Branches, Young stems): گُره‌ها یا گال‌ها بر روی شاخه‌های جوان این گونه رشد می‌کنند، جایی که کنه‌زایان Gall Wasp تخم‌گذاری کرده و موجب تشکیل گال می‌شوند.
  • گال‌ها (Galls / Nut-galls): ساختارهای کروی سخت که بر روی شاخه‌ها یا برگ‌های جوان ایجاد می‌شوند و منبع اصلی استخراج تانن در گیاه هستند. این گال‌ها حاوی 50–70٪ تانن به‌طور طبیعی‌اند. عصاره مازو پودری حاوی آن استفاده دارویی‑صنعتی دارند.
  • برگ‌ها (Leaves): دارای برگ‌های براق، سطح بالا صاف و بیضی‌شکل با نوک rounded هستند که در پاییز رنگ‌پذیر و دیرریخت می‌شوند.
  • بذرها (Acorns / Seeds): می‌توانند خوراکی و در برخی فرهنگ‌ها برای پخت یا به‌صورت عصاره مازو پودری استفاده شوند، هرچند تانن آنها نیاز به شستشوی دقیق دارد.
  • پوست تنه (Bark): قسمت درخت که به‌عنوان مواد قابض در درمان‌های سنتی برای اگزما، تریش و درمان آسیب‌های پوستی استفاده می‌شده است .
  • ریشه‌ها و چوب (Roots & Wood): درختچه‌ای نیمه‌همیشه‌سبز با چوب محکم است که عمدتاً برای توسعه ساختار گیاهی و پشتیبانی از رشد گال‌ها استفاده می‌شود. همچنین توانایی تحمل شرایط خشکی و خاک‌های سنگین را دارد.

کاربرد عصاره مازو پودری در صنایع غذایی

عصاره مازو پودری منبعی طبیعی غنی از تانن‌ها و فنول‌های فعال است که خواص ضد‌میکروبی و آنتی‌اکسیدانی برجسته دارد. در صنایع غذایی، از این عصاره به‌عنوان نگهدارنده طبیعی و عامل ضدعفونی‌کننده استفاده می‌شود. همچنین به‌عنوان افزودنی غذایی مثل غلیظ‌کننده یا جایگزین نوشیدنی کاربرد دارد.

  • ضدعفونی سطحی تخم‌مرغ‌ها (Eggshell decontamination): استفاده از محلول 1٪ عصاره گال قادر است کلونی‌های میکروبی مانند E. coli و S. aureus را در کمتر از 60 دقیقه به طور کامل از بین ببرد و شمار کلی میکروارگانیسم‌ها را بشدت کاهش دهد.
  • نگهدارنده طبیعی در لبنیات (Natural preservative): افزودن عصاره مازو پودری به شیر پاستوریزه سبب کاهش شمار باکتری‌ها، مخمرها و کپک‌ها و افزایش pH نسبت به نمونه کنترل شده می‌شود.
  • کاهنده فساد اکسیداتیو (Antioxidant protection): پلی‌فنول‌ها و تانن‌های موجود در عصاره مازو پودری می‌توانند به‌عنوان آنتی‌اکسیدان طبیعی در جلوگیری از فساد روغن‌ها یا غذاها مورد استفاده قرار گیرند.
  • غلیظ ‌کننده غذایی یا افزودنی غلظت‌دهنده (Thickening agent): پس از شست‌وشوی گال‌ها برای حذف تلخی، می‌توان آنها را آسیاب کرد و در خورش‌ها یا پخت‌نان غلیظ‌کننده یا افزوده غذایی به کار برد.
  • نوشیدنی گیاهی یا جایگزین قهوه/چای (Herbal drink / Coffee substitute): پودر عصاره مازو پودری بلُطف پردازش، به‌صورت دم‌نوش یا جایگزین قهوه کاربرد دارد و در برخی فرهنگ‌ها به‌عنوان نوشیدنی سلامت‌محور مصرف می‌شود.
  • کنترل آلودگی سطح تماس غذایی (Biofilm removal & surface sanitation): عصاره مازو پودری همراه با سایر ترکیبات یا سورفاکتانت‌ها برای پاک‌سازی سطوح تماس غذا مانند تجهیزات آشپزخانه یا خطوط تولید استفاده شده است و توانایی حذف بیوفیلم‌های باکتریایی را دارد.

کاربرد عصاره گال بلوط در صنعت نساجی

عصاره مازو پودری، بسیار غنی از تانن (بیش از 50–70٪) است و به‌عنوان ماده‌ای طبیعی برای تثبیت رنگ (mordant) در نساجی کاربرد دارد. این عصاره توانایی افزایش ثبات نور و شست‌وشوی رنگ‌ها، فراهم کردن تون‌های قهوه‌ای تا خاکستری تیره و خواص ضدمیکروبی را ارائه می‌دهد. بنابراین در تولید پارچه‌های رنگی با دوام و ویژگی‌های ضدعفونی‌کننده اهمیت دارد.

  • موردان طبیعی (Natural Mordant): عصاره مازو پودری به‌عنوان تثبیت‌کننده طبیعی، پیش از رنگرزی برای افزایش چسبندگی رنگ به الیاف مانند پنبه، پشم و ابریشم استفاده می‌شود.
  • افزایش ثبات رنگ (Color Fastness): تانن‌ها سبب افزایش مقاومت رنگ در برابر نور خورشید و شست‌وشوی مکرر می‌گردند، که تثبیت رنگ را تقویت می‌کند.
  • کشف تون‌های رنگی خاکستری تا قهوه‌ای (Tone Modifier): در واکنش با نمک‌های آهن، رنگ‌هایی در گستره خاکستری تا زغال‌سنگی ایجاد می‌شود که برای طراحی‌های طبیعی بسیار محبوب است.
  • خاصیت ضدمیکروبی روی پارچه‌ها (Antimicrobial finishing): پارچه‌های کتان فرآوری شده با عصاره مازو پودری، فعالیت قوی علیه قارچ Candida albicans نشان داده‌اند؛ هرچند پس از چند چرخه شست‌وشو کاهش فعالیت مشاهده شده است.
  • فرآوری پارچه‌های بهداشتی و تخصصی (Hygienic Textiles): به‌عنوان عامل پایان‌دهی (finishing agent) در تولید لباس‌های بهداشتی، پوشک یکبار مصرف و لباس‌های ضدقارچ کاربرد دارد.
  • پایه برای مرکب‌ها و رنگ‌های طبیعی (Natural Dye Base): عصاره مازو پودری علاوه بر تثبیت‌کننده، به‌عنوان منبع رنگ‌دانه طبیعی و پایه مرکب‌های طبیعی نیز استفاده می‌شود، به ویژه در مرکب‌های گیاهی و رنگ‌های خاکستری.

تاریخچه و پیدایش گیاه مازو

به‌طور تاریخی، گیاه مازو که به‌نام بلوط آلپو یا گال اُک شناخته می‌شود. در منطقه مدیترانه و خاورمیانه بومی (یونان، ترکیه، قبرس، ایران، عراق، سوریه، لبنان و اسرائیل) است. این درختچهٔ کوچکی است که ارتفاع آن می‌تواند به حدود 4–6 متر برسد و گال‌های کروی سختی بر روی شاخه‌های جوان آن تولید می‌شود. که توسط کنه‌های حشرات Gall Wasp (Cynips tinctoria یا Adleria gallae‑tinctoria) ایجاد می‌شوند. این گال‌ها عمدتاً حاوی 50 تا 70٪ تانن هستند که اهمیت سنتی و اقتصادی زیادی در جوامع گوناگون داشته‌اند.

مصرف عصاره مازو پودری به‌عنوان ماده اولیه در تولید مرکب جوهری آهن-تانن (iron-gall ink)، دباغی چرم و رنگرزی طبیعی به زمان یونانیان و رومیان باستان باز می‌گردد. مورخان مانند هیپوکراتس و پلینی (قرن پنجم و سوم پیش از میلاد) به کاربردهای درمانی آن در درمان زخم‌های دهان، التهاب پوست، درد دندان و تب اشاره کرده‌اند. همچنین در ادبیات قرون وسطی عربی، گال آلپو به‌عنوان کالایی صادراتی ارزشمند از سوریه ذکر شده که برای رنگ‌آمیزی سیاه و ضدعفونی و مصارف دارویی به‌ویژه در بیماران پس از زایمان به‌کار می‌رفته است.

خرید و قیمت عصاره مازو پودری در فروردین تجارت

فروردین تجارت واردکننده و تامین مواد اولیه دارویی از برندهای معتبر جهانی و به طور خاص عصاره های پودری گیاهی می باشد. ما یک شریک هستیم، نه فقط یک تامین کننده، ما یک شریک واقعی هستیم. که به طور مداوم راه حل های نوآورانه را برای رفع نیازهای تولیدکنندگان عزیز ارائه می دهیم. تیم های قوی علمی، فنی و بازاریابی ما توسعه دهنده کسب و کار شما برای کمک به تامین مواد اولیه با بروزترین و مدرنترین نوآوری هستند.

عصاره مازو پودری بسته به نوع آن (مایع، روغنی یا پودری)، کیفیت و کشور تولیدکننده متفاوت است. این محصول در شرکت فروردین تجارت قابل تهیه است.

عصاره مازو پودری را با بهترین قیمت و کیفیت از شرکت ما تهیه کنید. کارشناسان ما آماده مشاوره و پاسخ به سوالات شما عزیزان در صنعت دارو، آرایشی و بهداشتی، صنایع غذایی، دامی و کشاورزی هستند. لطفا برای گرفتن استعلام قیمت، آنالیز و نمونه محصول، با ما تماس بگیرید.