• نام علمی: Anethum graveolens</li>
  • ن
  • ام انگلیسی: Dill
  • نام ماده موثره: دانه (کارون و لیمونن )
  • درصد خلوص: 10 تا 100
  • روش آنالیز: GC.MS
  • روش استخراج: تقطیر با بخار آب
  • قسمت استفاده: دانه
  • رنگ : زرد شفاف
  • گرید: دارویی – آرایشی – غذایی – دامی
  • خواص: ضد عفونی کننده، هضم کننده، آرام بخش، کاهش مشکلات پوستی، کاهش دردهای قاعدگی

برای سفارش این محصول با شماره 09380923293 تماس بگیرید

روغن دانه شوید (Dill Seed Essential Oil) یک روغن گیاهی است که از طریق تقطیر بخار دانه‌های گیاه شوید (Anethum graveolens) استخراج می‌شود. این اسانس گیاهی به دلیل بوی نرم، شیرین، گیاهی و کمی خاکی‌اش شناخته می‌شود. عمدتاً حاوی ترکیباتی مانند کاروُن (carvone) و لیمونن (limonene) است که به خواص درمانی آن کمک می‌کنند. ترکیبات دیگری همچون ضد التهاب، آنتی‌اکسیدان و ضد میکروب نیز در آن وجود دارند. این روغن معمولاً در آروماتراپی و محصولات مراقبت از پوست به‌کار می‌رود .

کاربرد روغن دانه شوید در صنعت دارو

در صنعت داروسازی، روغن دانه شوید (Dill Seed Essential Oil) موارد کاربرد ارزشمندی دارد. روغن دانه شوید از طریق تقطیر بخار دانه‌های گیاه Anethum graveolens استخراج می‌شود و ترکیبی غنی از کاروُن (carvone)، لیمونن (limonene)، فنول‌ها و فلاونوئیدها دارد. که خواص دارویی و بیولوژیکی قوی از جمله اثرات ضدباکتریایی، ضدالتهابی، آرام‌بخش و تقویت‌کننده‌ی سیستم گوارشی را ممکن می‌سازند. این ویژگی‌ها باعث شده‌اند این روغن در تولید داروهای گیاهی، مکمل‌های دارویی و فرمولاسیون داروهای موضعی و خوراکی به‌طور گسترده‌ای استفاده شود.

  • ضد اسپاسم و کمک به گوارش: روغن دانه شوید خواص ضدنفخ و آرام‌کننده‌ی عضلات دستگاه گوارش دارد و در تسکین مشکلاتی مثل نفخ، قولنج و سوءهاضمه کاربرد فراوانی یافت می‌شود.
  • ضدالتهابی و تسریع کاهش درد موضعی: مطالعات نشان داده‌اند که روغن دانه شوید دارای خواص ضدالتهابی و تسکین‌دهنده است که می‌تواند برای درمان موضعی التهابات و دردهای جزئی استفاده شود.
  • ضد میکروبی (آنتی‌میکروبیال): روغن دانه شوید دارای ترکیباتی است که رشد باکتری‌ها و برخی از قارچ‌ها را مهار می‌کنند؛ بنابراین در فرمولاسیون داروهای ضدعفونی کننده و درمان‌های موضعی کاربرد دارد.
  • ضد اکسیدان و محافظت سلولی: بخاطر داشتن ترکیباتی مانند کاروُن و لیمونن، اسانس روغن دانه شوید خواص آنتی‌اکسیدانی قوی دارد که می‌تواند در بهبود ثبات فرآورده‌های دارویی و به‌عنوان محافظ سلولی مفید واقع شود.
  • تقویت‌کننده‌ی اشتها و اثرات گالاکتوگُگ (افزایش شیر): در طب سنتی از این روغن برای تحریک اشتها و به‌عنوان یک گیاه تقویتی استفاده شد. همچنین گاهی در ترکیبات دارویی برای افزایش تولید شیر (گالاکتوگُگ) به کار می‌رود. هرچند شواهد بالینی قوی محدود هستند.
  • فرمولاسیون داروهای موضعی و ساخت داروهای گیاهی: روغن دانه شوید در ساخت داروهای موضعی مانند پمادها، اسپری‌ها یا قطره‌هایی برای تسکین گوارشی، ضدعفونی یا آرام‌بخش، و همچنین در ترکیبات مکمل‌های گیاهی کاربرد دارد. همچنین در کنترل کیفیت استخراج (مثل زمان تقطیر) برای دستیابی به ترکیب مطلوب مؤثر، در صنعت داروسازی بهینه‌سازی می‌شود.

ترکیبات فعال اسانس گیاهی شوید

  • کارو‌ن (Carvone): ترکیب غالب در اکثر نمونه‌های روغن دانه شوید است. درصد آن در محدودهٔ حدود 40–70٪ گزارش شد. در برخی مطالعات تا 67٪ نیز مشاهده میشود. در نمونه‌هایی که تحت شرایط متفاوت رشد هستند. مقدار کارو‌ن در گیاهانی که در سایه رشد کرده‌اند به حدود 49.8٪ است.
  • لیمونن (Limonene): یکی از ترکیبات مونوتِرپن غالب، با بازهٔ تقریبی 23–46٪ در ترکیب روغن، بسته به منشاء و شرایط رشد میباشد. بسته به شرایط محیطی (مثلاً سایه یا نور مستقیم)، مقدار آن می‌تواند بین 37–43٪ تغییر کند.
  • دیل‌اپیول (Dillapiole): یک ترکیب فنل‌پروپانوئید که در برخی نمونه‌ها به‌ویژه از منابع منطقه‌ای (مثل مصر یا ایران) گزارش شد. در برخی مطالعات، در کنار کارو‌ن و لیمونن به‌عنوان یکی از ترکیبات برجسته معرفی میشود.
  • مریستیسین (Myristicin): یکی دیگر از ترکیبات فنل‌پروپانوئیدی است که در نمونه‌های روغن دانه شوید، به‌ویژه از گل یا میوه، یافت می‌شود. به‌طور مثال، در گل‌ها تا حدود 23٪  است.
  • کارواکرول (Carvacrol): ترکیب دیگری از خانوادهٔ فنل‌ها که در نمونه‌های روغن (مثلاً در گل و گیاه) در مقادیر قابل توجه (تا حدود 20٪) است.
  • α-فِلاندрен (α-Phellandrene): یک مونوتِرپن کربوهیدرات، که در نمونه‌هایی مثل روغن برگ یا گیاه به‌عنوان یکی از ترکیبات اصلی با مقادیر حدود 20–22٪ است.

کاربرد روغن دانه شوید در صنعت آرایشی و بهداشتی

در صنعت آرایشی و بهداشتی، روغن دانه شوید (Dill Seed Essential Oil) به‌دلیل خواص ضدالتهابی، آنتی‌باکتریال و آنتی‌اکسیدانی‌اش، به‌عنوان یک ماده مؤثر در فرمولاسیون محصولات مراقبت از پوست، مو و زیبایی شناخته شده است. پیشتر در مقاله ای فواید عصاره کورکومین در صنعت آرایشی و بهداشتی را مفصل توضیح دادیم. به‌طور ویژه در فرمول‌های مراقبتی مانند مرطوب‌کننده‌ها، سرم‌ها، لوسیون‌ها و محصولات موضعی برای کاهش قرمزی، تقویت الاستیسیته، کنترل میکروب‌ها و آرام‌بخشی پوست کاربرد دارد.

  • ضدالتهاب و کاهش قرمزی پوست: روغن دانه شوید به‌واسطه خواص ضدالتهابی قوی، به کاهش تحریکات و قرمزی پوست کمک می‌کند و می‌تواند در بهبود ظاهر پوست حساس موثر باشد.
  • آنتی‌باکتریال و کمک به مبارزه با آکنه: وجود ترکیبات ضدباکتری باعث می‌شود اسانس دانه شوید در محصولات مخصوص پوست‌های مستعد آکنه، برای پاک‌سازی و کاهش باکتری‌های مضر مفید واقع شود.
  • قدرت آنتی‌اکسیدانی، مبارزه با پیری پوست: روغن دانه شوید حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدان بوده که می‌تواند با مقابله با رادیکال‌های آزاد، از پیری زودرس پیشگیری و به بهبود الاستیسته و کاهش چین‌وچروک کمک کند.
  • آرام‌بخش و کاهش استرس پوستی: به‌دلیل بوی گیاهی و آرام‌بخش، این اسانس در فرمول‌های آروماتراپی، لوسیون‌ها و محصولاتی که هدف کاهش استرس و واضح‌تر کردن ذهن را دارند استفاده می‌شود.
  • تقویت تن پوست و بهبود رنگ چهره: با داشتن خواص تسکین‌دهنده و توانایی بهبود گردش خون موضعی، روغن دانه شوید می‌تواند باعث روشنی و ظاهر سالم‌تر پوست شود. همچنین در ترکیباتی مانند تونرها و لوسیون‌ها برای نشاط پوست کاربرد دارد.
  • کمک به درمان شوره و تقویت مو: روغن دانه شوید به‌طور گریزناپذیر در فرمول‌های اسپری، شامپو یا روغن مو کاربرد دارد. خصوصاً برای کمک به کنترل شوره، بهبود سلامت پوست سر و تقویت موها.

استفاده از اسانس شوید در ضدچروک‌ها و محصولات ضدپیری پوست

یکی از برجسته‌ترین کاربردهای روغن دانه شوید در صنعت آرایشی، حضور آن در کرم‌ها و سرم‌های ضدپیری است. این روغن به‌خاطر دارا بودن ترکیبات آنتی‌اکسیدانی (مثل کاروُن و لیمونن) با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کند. که یکی از اصلی‌ترین عوامل ایجاد چین‌وچروک و شل شدن پوست هستند. مطالعات نشان داده‌اند که عصاره یا روغن شوید می‌تواند تولید آنزیم LOXL (Lysyl Oxidase-like) را در پوست تحریک کند. آنزیمی که نقش مهمی در تقویت شبکه الاستین پوست دارد. در نتیجه پوست قابلیت ارتجاعی خود را بهتر حفظ می‌کند و سفت‌تر و جوان‌تر به نظر می‌رسد. به همین دلیل، بسیاری از برندهای آرایشی طبیعی، روغن دانه شوید را به‌عنوان یک ماده مؤثر در فرمول کرم‌های ضدچروک و محصولات لیفتینگ استفاده می‌کنند.

مثال‌های کاربردی در محصولات آرایشی

  1. سرم ضدچروک و ضدپیری صورت
  • 1 قطره روغن دانه شوید + 10 قطره روغن جوجوبا + 10 قطره روغن آرگان.
  • کاربرد: شب‌ها روی پوست تمیز برای کمک به افزایش الاستیسیته و کاهش خطوط ریز.
  1. روغن ماساژ روشن‌کننده و آرام‌بخش پوست
  • 3 قطره روغن دانه شوید + 15 میلی‌لیتر روغن بادام شیرین.
  • کاربرد: ماساژ بدن برای کاهش التهاب، بهبود گردش خون و آرام‌سازی پوست.
  1. مخلوط ضدآکنه ملایم
  • 1 قطره روغن دانه شوید + 10 میلی‌لیتر روغن هسته انگور (سبک و غیرکومدوژنیک).
  • کاربرد: استفاده نقطه‌ای روی نواحی مستعد جوش برای کاهش باکتری‌های مولد آکنه.
  1. محصول مو و پوست سر
  • 2 قطره روغن دانه شوید + 1 قاشق غذاخوری روغن نارگیل.
  • کاربرد: ماساژ روی پوست سر قبل از شامپو برای کاهش شوره و تقویت مو.

خرید و قیمت اسانس روغن دانه شوید در فروردین تجارت

فروردین تجارت واردکننده و تامین مواد اولیه دارویی از برندهای معتبر جهانی و به طور خاص عصاره های پودری گیاهی می باشد. ما یک شریک هستیم، نه فقط یک تامین کننده، ما یک شریک واقعی هستیم. که به طور مداوم راه حل های نوآورانه را برای رفع نیازهای تولیدکنندگان عزیز ارائه میدهیم. تیم های قوی علمی، فنی و بازاریابی ما توسعه دهنده کسب و کار شما برای کمک به تامین مواد اولیه با بروزترین و مدرنترین نوآوری هستند.

روغن دانه شوید بسته به نوع آن، کیفیت و کشور تولیدکننده متفاوت است. این محصول در شرکت فروردین تجارت قابل تهیه است.

اسانس روغن دانه شوید را با بهترین قیمت و کیفیت از شرکت ما تهیه کنید. کارشناسان ما آماده مشاوره و پاسخ به سوالات شما عزیزان در صنعت دارو، آرایشی و بهداشتی، صنایع غذایی، دامی و کشاورزی هستند. لطفا برای گرفتن استعلام قیمت، آنالیز و نمونه محصول، با ما تماس بگیرید.